Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Revansch i ringen!

Publicerad 2015-02-28 19:33:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Idag var det dags igen, utställning i Sollentuna. Att vi åkte hit berodde nog mest på att jag var revanschsugen! Domare var Christoffer Beckman. Han dömde Mio när han var 6 månader och då fick han inte ens HP och kritiken var ingen höjdare den heller. Även om jag inte gillade det då så inser jag idag att det låg mycket i det han sa.
 
Så här såg det ut för 1,5 år sedan!
Kritiken då:
"6 månaders hane med feminint huvud. Fina ögon, en tanke högt ansatta öron. Välver i ryggen i både stående och i rörelse. Lågt ansatt svans. Okej vinklar runt om, lång länd. Kunde önska djupare och bredare bröstkorg. Ställs i freestyle frisyr. Kunde önska mer attityd. Välvisad."
 
Idag var vi ensamma i vår klass. Efter en lång väntan var det vår tur, alla ringar var klara utom vår. I snitt bedömdes 12 hundar/timme...
Men tillslut så! Dock var Mios tålamod inte på topp efter att ha väntat i ca 5 timmar. Men det gick ändå bra! Vi kom därifrån med HP och BIR! 
 
Strax därefter var det gruppfinal, säkert över 10 hundar. Nu hade Mio gett upp helt och ville bara nosa på hunden bakom (en welsh) så jag kunde inte ställa honom över huvud taget. Därmed åkte vi ut ganska tidigt. Tråkigt då jag vet att han kan bättre, men med så många hundar hade vi nog inte placerat oss ändå. Jag är ändå supernöjd med resultatet. 
 
Vi packade ihop snabbt och gick mot bilen då jag kom på: KRITIKEN! Jag hade helt glömt bort den! Så det var bara att vända och hämta den, tur att vi inte hunnit iväg!
 
Glädjande så var dagens kritik enormt mycket bättre sist! Skönt att se att han har utvecklats så mycket! Dessutom var vinklarna bra idag! Har tränat på att ställa honom på "rätt sätt" för att få fram dem lättare. Här är i alla fall kritiken:
 
"Snart 2 årig hane, utmärkt huvud och uttryck. Fina ögon. Väl ansatta öron. Bra över och underlinje. Bra förbröst och bröstkorg. Bra tassar och ben. Bra vinklar runt om. Rör sig med ett bra steg. Fin välskött päls. Utmärkt temperament. Välvisad" / Christoffer Beckman
 
Det kan inte bli mycket bättre! Här med priserna från idag till och priserna från Örebro. 
 
 

Inofficiell utställning!

Publicerad 2015-02-26 16:29:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar, 6. Filmer, 7. Pälsvård, Kompisar,

Så var årets första utställning avklarad! Den var i Kumla så vi åkte redan under lördag eftermiddag och sov över i Örebro. Kvällen gick åt till att borsta igenom min ihoptovade trasselsudd, men jag hade ju inte borstat honom på en vecka så det var inte så konstigt! 
 
På morgonen begav vi oss till uställningen tillsammans med Albert som skulle ställas ut för första gången!
Så här snygga var killarna!
Domare vad Pernilla Hallgren. Albert var först ut, tyvärr var han själv i sin åldersgrupp. Men han fick Hp och BIR!
Sedan var det Mios tur direkt efter, han fick Hp och skulle sedan ställas mot tiken, Aplicado angel of zephyr. Det var väldigt spännande, domaren tänkte länge. Men tillslut gav hon Mio BIR! Jag blev så glad! En rosett blir ju så mycket mer värd om man faktiskt har fått kämpa lite för den! 
 
Mios kritik: 
"Snart 2 år, fint huvud och uttryck. Vackra ögon. Bra bett. Bra hals. Bra vinklar fram, knappa bak. Bra svans. Bra päls. Rör sig väl, trevligt visad!" / Pernilla Hallgren
 
 
Strax därefter var det gruppfinal, det var 6 stycken hundar. Mio blev placerad som nummer fem och därmed är det första gången han inte placerat sig i gruppen! Jag hade hoppats på en bättre placering, men jag är ändå nöjd med att han blev BIR! Albert däremot slog till rejält och blev BIG-4! Inte illa för första utställningen! 
 
Tyvärr fick vi ingen bra vinkel att fota i, så några riktigt bra bilder blev det tyvärr inte...
Strax efter utställningen åkte vi och klippte Albert, han blir så varm av pälsen. Jag fick hjälpa till och då blev det en portisklippning!
Visst blev han snygg!? 
 
Mio fick ha kvar sin päls, snart är det ju dags igen!
 
 

Konflikter

Publicerad 2015-02-26 09:10:41 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Mio har en hund som han verkligen inte tycker om. Det låter oftast som de tänker döda varandra när vi möts. Idag tog vi tag i saken och gick en promenad tillsammans och släppte dem i en rastgård. Efter ca 50 meters promenad slutade de skälla, sedan brydde de sig inte så mycket om varandra. I rasgården gick de runt och nosade för sig själva, den andra hunden ville leka, men ni vet ju hur Mio är... Sedan kunde de gå lösa hem och nosa tillsammans. Så roligt att se att det kunde gå så fort! Självklart tror jag inte att det är helt löst ännu, men några promenader till så kan säkert även de två bli vänner!
 

Nytt täcke!

Publicerad 2015-02-24 10:29:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning,

Kom på att jag helt har glömt bort att berätta att Mio har fått ett nytt täcke! Har inte tyckt att det behövts innan, men när jag rakade honom kändes det som en bra ide. Framförallt när vi går kurser och det blir mycket stillasittande i kylan (snarare stillastående då Mio inte vill sätta sig när det är kallt). Att det skulle vara ett blått täcke från hurtta visste jag sedan länge. När jag väl tog tag i att köpa det insåg jag att modellen var på utgång så det fanns nästan ingenstans! De nya vill jag inte ha för de är inte speciellt snygga, så när jag tillslut hittade ett blev det lite dyrare än det hade blivit om jag köpt det tidigare (Alla sidor där det var billigt hade slut). Men nu, tillslut, har han sitt blå täcke! (Att det ska vara just blått beror på att det är Mios färg som han hade på valphalsbandet.)

Detta är 55 cm i rygglängd, skulle möjligen kunnat vara någon cm kortare men 50 kändes alldeles för litet.
Ovant att se honom utan tofs!
Fluffig och trött vovve efter promenaden.
 

Klippning x4

Publicerad 2015-02-23 10:12:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Så har Aslan blivit klippt igen. Fyra gånger...
 
Aslans päls har blivit väldigt lång (6cm) och han har flämtat väldigt mycket, pälsen har tovat snabbare än jag orkat reda ut den. Så nu blev det dags att raka ner honom. MEN - han hade så mycket tovor på vissa ställen att jag inte vågade köra med rakapparaten där med omtanke om skären. Med andra ord skulle jag få handklippa halva hunden med sax (midjan, bakom frambenen, hela magen, bröstet, nacken).
 
Före
Nästan portisklippning
Sedan blev det några dagar med handklippning av halva hunden, och tillslut blev jag klar!
Och - kolla i ansiktet på sista bilden. Aslan har bytt färg!!! Han har alltid varit brun i ansiktet och skiftande på kroppen, så gissa om jag blev förvånad när jag såg vad som kom fram vid denna rakningen!!!
En månad sedan -->
nu -->
Min stiliga kille!!!
/Fanny

Spårkurs!

Publicerad 2015-02-22 15:55:01 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Aslan,

Jag och Aslan har som sagt börjat på en spårkurs! Den startade 5/2 och kommer vara åtta gånger. Nästa gång dröjer ända in i mars, eftersom vår nuvarande läxa "kronan" (lära sig markera på en krona och söka upp den på 10m avstånd) tar tid.
 
Jag trodde att Aslan bara skulle dampa runt på kursen med tanke på hur han varit de senaste veckorna. Han har inte kunnat fokusera alls tillsammans med andra hundar, vill inte sitta still osv. Men oj vad fel jag hade!!! Aslan skötte sig som ett ljus på kursen och var jätteduktig, bara fokuserad på mig! Jag kunde till och med träna med honom utan att hålla i kopplet! :D 
 
För övrigt är han inne i en räddperiod just nu. Han är rädd för påsar, bilar, soptunnor, pulkor, människor, mörker och svarta, medelstora hundar xD T.ex. var han rädd för en svart schäfer på kursen, Sacco på gatan, andra svarta hundar och Mio xD Suck... Det har blivit lite bättre när jag skriver detta dock, så får hoppas det håller i sig!
 
Aslan tycker att kronan är jättekul! Han fryser med nosen över kronan och viftar på svansen hela tiden. Jag tycker också det är roligt!
Hittills kan Aslan inomhus markera 5 sekunder samtidigt som jag går runt honom, utomhus kan han bara hålla markeringen 1-2 sekunder. Upplever att han är väldigt störningskänslig, han kommer lätt på andra tankar än träning när vi är ute. Där har vi något att jobba på!!!
 
Vi ska lära oss kronan på flera olika underlag, men jag har haft svårt med det på andra underlag än plana, som golv och asfalt. Detta pga Aslans päls, den hänger ner så jag inte ser om han markerar på kronan eller lite bredvid. I gräs/grus/snö är detta halvt omöjligt att se, men vi jobbar på!
/Fanny

Veckan i Grönklitt!!!

Publicerad 2015-02-21 04:06:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Aslan, Bildbomber, Utflykter,

Vi har under vecka 7 varit i fjällen, Orsa Grönklitt. Haft en superfin vecka med underbart soligt väder, helt okej spår (även om det kunde varit liite bättre glid) och jättefina backar!
 
Vi reste upp på söndagen. Resan kunde inte börjat bättre - fick nämligen låna min dragpartner/bästa väns dragsele (Zero DC Faster storlek S) och lina så vi åkte och hämtade den som start på resan! :D Aslan är hur duktig som helst på att åka bil, han hoppar in och sedan ligger han och sover tills vi stannar nästa gång. Vi stannade och rastade honom några gånger på vägen och åt mat i Leksand. Gick på promenad med Aslan undertiden som vi väntade på maten. Sedan fick Aslan sitta i bilen medan vi åt, vilket han inte heller har några problem med. Bara lägger sig och sover tills vi kommer tilbaka. Sådan är han i alla våra bilar vilket är väldigt skönt, har hänt några gånger att jag behövt springa iväg lite snabbt på något ärrende, då är det guld värt att kunna lämna Aslan i bilen en kort stund!
  Vi kom fram sent på kvällen och gav oss ut i skidspåret. Först 5 km elljusspår, och sedan hämtade vi ut Aslan för att dra lite på stadion. Han fattade inte riktigt vad han skulle göra först, även om vi dragit en del vid löpning hemma.
 
På måndagen blev det slalom för mig, lillasyster och pappa på morgonen fram till lunch. Sedan hem och ut på 6-kilometersspåret som är special för hundar/pulkor. Det är för övrigt det enda spåret där hundar och pulkor är tillåtna på anläggningen. Hade förväntat mig att han skulle vara lite tafatt som han var på söndagkvällen, men OJ vad fel jag hade! Han hoppade, nafsade, skrek, skällde, pep, skulle iväg iväg iväg!!! Han lyckades dra omkull mig redan efter 20 meter xD När jag väl kommit upp på benen igen gick det bättre, och oj vilken fart! För att det inte skulle gå så fort fick jag ligga på broms hela tiden. Vi gick i nerförsbackarna och vissa uppförsbackar, i nerförsbackarna för hastighetens skull, i uppförsbackarna eftersom vallan var borta efter någon km så jag inte kunde hjälpa till om han skulle sakta in (staka uppför hela backar orkar man inte). Blev 5 km drag och så gick vi den sista biten.
Tisdagen bjöd på slalom och längd för vår del, Aslan däremot fick vara hemma och ha vilodag.
 
Onsdagen bjöd på drag igen! istället för att köra hela 6-km-spåret körde vi till 3km och vände tillbaka, eftersom spåret är bäst där, mest plant. Så fort selen kommer på och vi kommer utanför dörren blir han helt knäpp, hoppa, kasta sig framåt, skälla, pipa... han sprang fram till där spåret började och visste direkt vart han skulle, även om det fanns 3 spår att välja mellan :P Återigen drog han på superbra! Det är dock mycket viktigt att INGEN familjemedlem får åka före Aslan. Det händer sällan eftersom jag och Aslan är sådär 1km före övriga hela tiden, men vi väntade in dem regelbundet. De få gånger någon åker före, om så bara en meter blir han knäpp, kastar sig framåt, skäller, gnylar.... Och när han väl får klartecken att springa rusar han iväg och skäller samtidigt som han springer, låter jätteroligt med "viff viff viff viff" när han springer :D Här en film utan skällandet:
 
Kommandon vi har är framåt, sakta, håll höger (vid möte), stanna, höger, vänster. Höger, vänstar och stanna är det väl lite sådär med. Framåt är Aslans favorit, då kastar han sig iväg!
 
Torsdagen var vilodag för Aslan, då åkte vi andra först slalom och sedan skoter och sedan lite längd på eftermiddagen. Aslan hade mamma som sällskap när vi andra åkte slalom/skoter alla dagarna, hon föredrar längden och väntar på den.
På torsdagen kom även Frida upp! Superroligt! :D Aslan har helt plötsligt fått för sig att han är rädd för svarta medelstora hundar. Sacco på gatan, en svart storpudel hos veterinären, en svart schäfer på spårkursen och även Mio. Han räddskäller och låter jättefarlig, men Mio brydde sig inte. Mio brukar gruffa lite på Aslan i början när de inte setts på länge, men inte den här gången och efter en timme var det som om de aldrig varit ifrån varandra. Försöker Aslan testa Mio lite behöver Mio bara knorra lite missbelåtet  så lägger sig Aslan direkt på rygg och viftar på svansen och slickar sig om munnen. Det är skönt att de fungerar så bra ihop, Aslan är väldigt enkel ihop med de flesta hundar. Mio fick även dra lite på torsdagkvällen, men vet inte om man kan kalla det drag.... han springer vid sidan eller aningens framför och drar egentligen bara i nerförsbackar, men linan är knappt aldrig spänd.
På fredagen blev det drag igen för båda hundarna. Jag och Aslan försvann tydligen ur sikte från de andra rätt fort även om Mio drog på en bit. Aslan skiter fullständigt i om de är bakom oss, vi åkte nämligen till 3km-markeringen och väntade. Men det var knäpptyst i skogen och ingen kom.Tillslut vände vi tillbaka. Ungefär vid 2km-sträcket hittade vi dem. Då hade Mios sele gått sönder i ett spänne så han kommit lös. Han fick springa lös på tillbakavägen men gick aldrig långt från Frida även om jag och Aslan körde i förväg.
 
På lördagen vaknade jag med halsont, huvudvärk, frös... Det fick bli vilodag för mig. Aslan fick ut och dra 4 km med Hanna istället. Hade egentligen velat att han skulle ha vilodag, men eftersom det inte  skulle bli mycket motion på hemresan dagen därpå fick han dra en sväng.
Han lyckades allt som allt dra omkull mig tre gånger, så kom lindrigt undan ;)
 
Vi åkte hem på söndagen och hemresan gick jättebra! Vi åt på restaurang Brändåsen (där E20 och riksväg 50 möts) där det är tillåtet att ha med hunden in på restaurangen! Maten var klart godkänd och dricka, kaffe, kaka och salladsbuffé ingick i priset.
 
På måndagen rakade jag ner Aslan. Har under fjällveckan (och även här hemma) märkt att Aslan alltid flämtat/andats med öppen mun även när han inte var ansträngd. Hans päls var bara ca 6 cm nu (klippte ner till 19mm senast i november) men han var ändå jättevarm nu, för så fort jag rakat ner honom slutade han flämta. Dock är han så tovig att pälsen att rakappparaten inte har en chans att klara av pälsen. Är dessutom rädd att slita ut skären. Så kommer få klippa ungefär halva hunden med sax -.- Eftersom han ser lite lagom tufsig ut just nu går han under smeknamnet skabb-Aslan hos mig för tillfället. Min lilla bebis <3 
 
Jobbar heltid sedan februaris start, därav har jag inte hunnit göra mer än jobba, äta, sova och gå/träna med Aslan den senaste tiden. Ska försöka uppdatera på bloggen om spårkurser, veterinärbesök, träning, spårkurs och mycket mer när jag hinner! Nästa vecka väntar ca 80% jobb, därefter vet jag inte, kan vara så olika när man är vikarie!
/Fanny

Latmask

Publicerad 2015-02-20 16:47:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer, Utflykter,

Mio kan vara lite bekväm ibland. Här hade jag tänkt att han skulle hoppa över pinnen, men såklart springer han runt istället!
Gå i djup snö är jobbigt!
Han går hellre efter mig så jag får bana väg åt "kungen".
Eller när man åker skidor i den djupa snön kan det gå så här....
 
"nej! nu var det jobbigt! Jag stannar här!"
Draghunden får istället springa lös. Bekväm som han är väljer han lättaste vägen - bakom matte!
 
Eller för att inte tala om härom dagen då han gick in i garderoben och "fastnade" så jag fick komma och hjälpa honom ut (dvs flytta på städhinken)!
Som sagt, visst kan det vara fullt ös med Mio också, men han är allt en bekväm hund med fyra tassar stadigt på jorden!
 
 
 
 

Tågresan

Publicerad 2015-02-20 09:54:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Här är några bilder från Mora station. Tågresan till fjällen gick bra som vanligt. Mio är helt trygg med att resa med buss och tåg vilket är himla skönt när man är student! Många medresenärer kommenterar hur lugn han är och skrattar åt honom när han trots sin storlek bestämt ska ligga i knät!
 

Grattis mamma!

Publicerad 2015-02-19 19:52:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

I tisdags fyllde Mios mamma Sunny 9 år! Det är så häftigt att se hur lika de är till sättet! När jag berättar saker för uppfödaren säger hon att mamma Sunny gör likadant! Grattis från oss!
 

Äventyr i fjällen!

Publicerad 2015-02-17 16:49:51 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer, Mios utrustning, Utflykter,

Jag och Mio har varit och besökt familjen i fjällen några dagar. Där blev det en hel del skidåkning för mig och drag för Mio.  
När vi kom dit och klev av bussen fattade inte Mio att det var några han kände som stod framför honom (mamma och pappa), utan det var först när han gick fram och nosade som det gick upp ett ljus och då blev han så lycklig! Det var väl så oväntat och vi hade bytt tåg och buss flera gånger under dagen så därför väntade han sig nog inte att träffa någon han kände. Han och Aslan fungerade också väldigt bra ihop, tyvärr kunde de inte busa så mycket då det inte fanns något ställe att släppa dem på. Men det är alltid lika kul att se att de trivs så bra tillsammans!
 
Som sagt så blev det en hel del drag. Mio är ju som sagt tidigare ingen vidare draghund, men inte tänker jag ge upp för det! Bra motionsform även om han inte drar så mycket! När vi åker själva springer han framför men drar inte så mycket. Linan är spänd i alla fall! Men om någon åker före (t.ex. Aslan) - då drar han! Men han har inte en chans att hinna ifatt Aslan som verkligen älskar draget! 
Ibland kan han vara nästan för het på att starta...då kan det gå så här...
Lite rulla-i-snöpaus!
Nu tänkte jag berätta lite om den första (och sista) gången som vi var ute samtidigt med hundarna. Aslan hade sin dragsele och Mio hade samma utrustning som förra året fast en annan lina. Det gick jättebra till en början och båda hundarna drog på. Men när vi kommit ca 2 km in i spåret och skulle starta igen efter en kort vattenpaus så gick en hake i midjebältet av och där försvann Mio efter Fanny och Aslan medan jag stod kvar! En aning snopet...
Ganska snart så vände Mio och kom tillbaka, så jag kopplade bara om (fanns en till hake), och det fungerade ett kort tag, sedan gav spännet i selen upp (öppnar sig vid minsta påfrestning). Så där stod vi med en hund utan sele, 2 km ut i spåret. Så det var bara att vända. 
 
Mio fick springa lös hela vägen tillbaka och jag är enormt glad över att grundlydnaden sitter! Han skötte sig jättebra, kom direkt på inkalling, sprang inte fram till några andra skidåkare utan kom istället till mig, väntade in oss och var helt underbar! Han ville dock busa lite med Aslan, nu lyckades han ju springa ikapp när han inte hade mig att släpa på! Men det löste sig ändå.
Det blev ett lite större äventyr än tänkt, men det slutade ju bra i alla fall! Efter detta fick vi köra med dem en i taget, dragselen passade även Mio.
 
Här är lite blandade filmer från draget!
Både Mio och Aslan är väldigt taggade så det är ganska högljutt! I sista klippet går mitt midjebälte sönder...
 

Aktivering

Publicerad 2015-02-15 16:48:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!, Kompisar, Promenader,

Snön vill inte riktigt ge med sig ännu, så det har inte blivit så mycket träning. Tråkigt, men det kanske är bra med lite paus ibland. Vi tränar lite inomhus, men det är begränsat med utrymme så det blir inga avancerade saker. Ute kör vi godissök och lite enklare övningar, t.ex. kurragömma, inkallningar, balansövningar, runda saker och liknande. Då och då kan det slinka in ett rallymoment, jag har lite svårt att låta bli.
 
Här är det fånga godis som gäller!
Mio har fått ett rejält skägg!
Fullt ös!
Mio börjar bli riktigt maffig i sin päls!
Vattenhund 1 och 2.
En snöbeklädd bak, gnistrade som silver.
 

Töväder

Publicerad 2015-02-15 10:06:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!, Kompisar,

Snön har börjat försvinna och med det kommer snöklumpar... Denna promenad var det inte så farligt, men vissa promenader fastnar det ENORMT mycket! Då får han ha sin overall på sig och tass-balsam i pälsen. Det fastnar snö ändå, men inte lika mycket. Ibland skulle det vara smidigare att ha honom kortklippt, men han är ju så fin med lång päls!
Bästa vinkeln...
Galen Mio!
Albert är en lite roligare hund att fota - det händer nämligen lite mer! Mio springer ju också, men inte riktigt på samma sätt. Dessutom stannar Mio av när han närmar sig vilket gör att bilderna där han är på lagom avstånd inte har så mycket action i sig. Men förr eller senare ska jag nog lyckas få en riktigt bra bild på honom med, tills vidare - en busig Albert!
Försöker han kamouflera sig? undrar Mio.
 
 

Fototips!

Publicerad 2015-02-14 16:18:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Med lite träning med kameran blir bilderna allt bättre! I början blev de ju bara suddiga, men nu börjar jag få till dem! Något som jag är glad att jag köpte är ett linsskydd, ett genomskinligt skydd för att undvika skador på objektivet. När man fotar glada, springande och studsande vovvar är det guld värt då det är lätt hänt att få en nos upptryckt mitt i kameran! Så det är ett tips!
 
Jag kan egentligen ingenting om kameror så jag har läst lite på nätet och testat mig fram. Kör oftast på manuell inställning med kort slutartid, stor bländare och anpassar ISO efter ljuset ute. Seriebildstagning är alltid på! 
 
Om någon har tips om några andra inställningar som kan vara 
 

Höjdhopp!

Publicerad 2015-02-13 15:10:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Mio kan om han vill! Här flyger han över ett litet hinder på en parkeringsplats! Lägg märke till bomen i bakgrunden...
Axl - höjdhoppsmästaren - tar det hindret utan problem! Dessutom hade han knappt någon sats!
 

Lugna dagar

Publicerad 2015-02-13 09:59:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos,

Tentan är äntligen över och nu blir det mer fokus på Mio igen! Som tur är han väldigt duktig även under vid tentor så jag kan plugga utan att han kräver massa motion och träning. Det är ju nästan lika bra att ligga och mysa i mattes säng! Kudde är ett måste!
Snart dags att klippa tassarna igen, håret växer verkligen som ogräs!
Typisk Mio..
 

Solsken!

Publicerad 2015-02-11 13:50:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!, Kompisar, Promenader,

Solen har äntligen tittat fram igen och då måste jag ju ut med kameran och fota! Det lär komma en hel del bilder framöver, bättre att sprida ut dem lite än att lägga ut alla på samma gång. Det är riktigt lyckliga hundar som rusar runt som yrväder i snön!
Nedan en av mina favoriter på albert!
 
 
 
 

Bus i snön

Publicerad 2015-02-11 07:43:59 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!, Kompisar, Promenader,

Här har vi haft rejält med snön ett bra tag! Först i böjran av veckan började den smälta bort. Så det har blivit mycket snöbus för Mio och hans kompisar. Riktigt härligt! Mio har blivit riktigt lekfull senaste tiden, om det har med kylan att göra eller något annat vet jag inte, men det är kul att se!
Albert syns knappt i snön...
 

RLD F!

Publicerad 2015-02-08 10:04:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar, 6. Filmer,

Igår var vi och tävlade i stockholms hundsportcentrum (Uppsala HU). Det var en väldigt nervös dag eftersom vi bara hade ett resultat kvar till titeln! Vi startade lite efter 15 så det blev lång väntan då jag fått skjuts med en annan som skulle dit. Det var väldigt fullt med folk, men tillslut hittade vi en tom plats i ett hörn som vi tog. 
 
Alla löptikar som skulle vara med var tvugna att ha på sig skydd inomhus vilet gör att man ser dem mycket bättre. Av någon konstig anledningn  tyckte jag att det var VÄLDIGT många löptikar där! Dessutom så satte sig många av dem i närheten av oss. Som tur var brydde sig Mio inte alls! Långt senare, efter att vi hade tävlat hörde jag några som pratade och då fick jag det klart för mig - vi satt MITT I löptikshörnet!!! Det var därför det hade varit en tom plats där! Kändes lite komiskt att jag gått och satt mig med min hane mitt bland löptikarna... Men, lite störningsmoment kanske är bra? Tur att han är så stabil!
 
När det snart var vi hade Mio en sådan otrolig kontakt med mig, full fokus och arbetsvilja till tusen. Det enda dumma var att våran uppvärmning nästan uteblev då hunden innan oss sprang av plan så vi fick gå in tidigare än väntat... I kombination med att vi knappt tränat något alls de senaste veckorna gjorde att det inte kändes helt bra ändå. Kontakten var det inget fel på, men han var för taggad! Det brukar han bli om vi inte tränat på länge, han blir alldeles för glad! Så han drog mycket frammåt i fotposition, han la sig en gång när han skulle sätta sig, missade halter och ja, för mycket energi och vilja helt enkelt! Banan kändes bra i övrigt, inte jättesvår. 
Efter en lång väntan fick vi veta - 85 poäng och därmed godkänt! Det ger tre godkända resultat i fortsättingsklass och våran titel! RLD F! Jippi!!!
 
Vi fick fel övning (-10) på nr 5, förarfel (-3) på nr 6, BRIS (bristande samarbete) på nummer 9 och 14 (-1). Så totalt sett är jag supernöjd! Domare var Liss-Britt Elegård, kommentar: Snygg bakdelskontroll, glad och pigg hund!
Så nu kan Mio titulera sig:

RLD N RLD F Aquastar's Lucifer!
 

Nu är vi alltså klara med fortsättningsklass, men då vi inte är i närheten av redo att gå upp i avancerad kommer vi stanna kvar i fortsättning fram till hösten och tävla vidare här för mer erfarenhet! 
 

Mio och väskan

Publicerad 2015-02-04 13:09:42 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio har under snart en veckas tid varit jättenyfiken på min ryggsäck jag har till skolan. Gång på gång har jag sagt till honom att sluta krafsa på den - det finns inget i den! Ändå har han fortsatt, dag efter dag. Så idag upptäckte jag plötsligt varför, längst ner i botten låg en lite påse full med frolic! Då kom jag på att jag hade den till
ringträningen men glömt packa ur allt! Han är inte så dum trots allt, ibland kanske det är så att matte har fel!
 

EKG-övning!

Publicerad 2015-02-03 16:40:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Som hund till en veterinärstudent får man stå ut med både det ena och andra! Igår hade vi EKG-övning så då fick Mio förlja med till skolan. Bra miljöträning för honom och mycket spännande för oss studenter. Mio visade inget större intresse för alla som kom, han trivs bäst med dem han känner och bryr sig inte så mycekt om främlingar. Först visade vår lärare hur man lyssnar på hjärtat och hur man gör en allmän undersökning. Därefter fick vi se hur man tog EKG. Mio tog det lugnt trots all uppståndelse, men han stressar ju inte upp sig så ofta. Sedan fick vi titta på EKG och ska läsa på lite mer själva innan redovisningen senare i veckan. Mycket spännande!
 
Uppdatering: Genomgång av resultaten visade att Mio har ett fullt normalt EKG!
 

Dålig matte

Publicerad 2015-02-02 19:05:36 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Usch, känner mig som världens sämsta matte idag även om jag har anledning till det. Var ute med Aslan ca 30 minuter i morse, sedan har jag varit på jobbet medan Aslan var hos mormor och morfar. Efter det har jag opererats (inget allvarligt, tog ca 20 min och resulterade i två stygn). Det gör DJÄVULSKT ont trots smärtstillande (sitter självklart jättedumt till precis vid tros/byxlinningen), så tänker inte ta ett steg mer idag, även om Aslan egentligen behöver ut. Ska se om jag kan muta någon av de andra att gå ut med honom en sväng ikväll.
 
Ska gosa med Aslan och rita för att försöka komma på andra tankar. Just nu håller jag på med ett porträtt på Aslan, ska bli spännande att rita!
 
För övrigt har jag gått och blivit med jobb för resten av februari som det ser ut i nuläget! Vilken omställning, från 8 månaders arbetslöshet till ca 30+ timmar i veckan!!! Imorse gick jag och Aslan upp och ut på promenad redan vid 6 (!!!), vi som inte brukar gå upp före 9 vanliga dagar ;)
 
Hur jag känner mig just nu -->
Nog tramsat från min sida. Nu ska det ritas, så hoppas jag att jag är på benen snart igen! På torsdag börjar ju vår spårkurs, ska bli jättespännande!
/Fanny

Upp!

Publicerad 2015-02-02 11:48:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!,

Upp är ett roligt kommando Mio lärde sig som liten. Att hoppa upp på saker gör han gärna och detta är även ett kommando som fungerar på avstånd. Bra miniuppgifter på promenaderna!
Var snabb! Stenen är för liten, jag får inte plats!
Så här ser Mio ut när han får portisryck! Det är inte så ofta han får det längre, han trivs ju bäst med fyra tassar stadigt på jorden. Men då och då får han ett lekryck!
Pälsboll i full fart!
Bästa killen!
 

Spöken

Publicerad 2015-02-01 10:41:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Promenader,

Mio började lite smått att skälla på saker när vi var ute för kanske en månad sedan. Detta ökade sedan långsamt med säkert. Tillslut skällde han på allt möjligt - hundar, människor med konstiga kläder, cyklar, bilar, människor som kom ut från bilar, snögubbar - ja, det kändes som att ALLT var läskigt! Han som aldrig skällt på något tidigare var plötsligt helt förändrad! Det blev bara värre och värre, framförallt när det var mörkt ute. Så här höll det på. Till för ca en vecka sedan - då slutade han med det! Nu har han bara skällt någon enstaka gång på en vecka och är nästan sitt vanliga, härliga jag igen! Känns som det är någon form av trotsålder han har kommit in i. Nästan som spökåldern när han var liten. Ibland blir man inte helt klok på honom! Men det var skönt att det bara var något tillfälligt och att det gick över på en natt!
Bra kontakt med matte! 
Fånga godis! Detta är något Mio tycker är superkul!
Vad väntar du på matte?
Detta är en typisk Mio-min. Så här brukar han ofta göra när jag lagt fram en godis och sagt åt honom att vänta. Eller vänta på maten. Han börjar med att titta på godisen och sedan höjder han blicken långsamt (han vet att han ska titta på mig för att få den). Det är bara det att han slutar inte vinkla upp huvudet så tillslut sitter han typ och tittar upp i taket. Det ser så himla kul ut!
Skägget växer som ogräs!
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info