Mio och Aslan

Revansch i ringen!
Idag var det dags igen, utställning i Sollentuna. Att vi åkte hit berodde nog mest på att jag var revanschsugen! Domare var Christoffer Beckman. Han dömde Mio när han var 6 månader och då fick han inte ens HP och kritiken var ingen höjdare den heller. Även om jag inte gillade det då så inser jag idag att det låg mycket i det han sa.
 
Så här såg det ut för 1,5 år sedan!
Kritiken då:
"6 månaders hane med feminint huvud. Fina ögon, en tanke högt ansatta öron. Välver i ryggen i både stående och i rörelse. Lågt ansatt svans. Okej vinklar runt om, lång länd. Kunde önska djupare och bredare bröstkorg. Ställs i freestyle frisyr. Kunde önska mer attityd. Välvisad."
 
Idag var vi ensamma i vår klass. Efter en lång väntan var det vår tur, alla ringar var klara utom vår. I snitt bedömdes 12 hundar/timme...
Men tillslut så! Dock var Mios tålamod inte på topp efter att ha väntat i ca 5 timmar. Men det gick ändå bra! Vi kom därifrån med HP och BIR! 
 
Strax därefter var det gruppfinal, säkert över 10 hundar. Nu hade Mio gett upp helt och ville bara nosa på hunden bakom (en welsh) så jag kunde inte ställa honom över huvud taget. Därmed åkte vi ut ganska tidigt. Tråkigt då jag vet att han kan bättre, men med så många hundar hade vi nog inte placerat oss ändå. Jag är ändå supernöjd med resultatet. 
 
Vi packade ihop snabbt och gick mot bilen då jag kom på: KRITIKEN! Jag hade helt glömt bort den! Så det var bara att vända och hämta den, tur att vi inte hunnit iväg!
 
Glädjande så var dagens kritik enormt mycket bättre sist! Skönt att se att han har utvecklats så mycket! Dessutom var vinklarna bra idag! Har tränat på att ställa honom på "rätt sätt" för att få fram dem lättare. Här är i alla fall kritiken:
 
"Snart 2 årig hane, utmärkt huvud och uttryck. Fina ögon. Väl ansatta öron. Bra över och underlinje. Bra förbröst och bröstkorg. Bra tassar och ben. Bra vinklar runt om. Rör sig med ett bra steg. Fin välskött päls. Utmärkt temperament. Välvisad" / Christoffer Beckman
 
Det kan inte bli mycket bättre! Här med priserna från idag till och priserna från Örebro. 
 
 
Promenad med flocken
Här är några bilder från en vanlig promenad med flocken. Det är så kul att se fyra så olika hundar fungera så bra tillsammans! 
Den här stilige killen har nyss fullt 8 år!
Hela gänget! (Mio tyckte det var kallt om baken så han vägrade sitta ner...)
 
Inofficiell utställning!
Så var årets första utställning avklarad! Den var i Kumla så vi åkte redan under lördag eftermiddag och sov över i Örebro. Kvällen gick åt till att borsta igenom min ihoptovade trasselsudd, men jag hade ju inte borstat honom på en vecka så det var inte så konstigt! 
 
På morgonen begav vi oss till uställningen tillsammans med Albert som skulle ställas ut för första gången!
Så här snygga var killarna!
Domare vad Pernilla Hallgren. Albert var först ut, tyvärr var han själv i sin åldersgrupp. Men han fick Hp och BIR!
Sedan var det Mios tur direkt efter, han fick Hp och skulle sedan ställas mot tiken, Aplicado angel of zephyr. Det var väldigt spännande, domaren tänkte länge. Men tillslut gav hon Mio BIR! Jag blev så glad! En rosett blir ju så mycket mer värd om man faktiskt har fått kämpa lite för den! 
 
Mios kritik: 
"Snart 2 år, fint huvud och uttryck. Vackra ögon. Bra bett. Bra hals. Bra vinklar fram, knappa bak. Bra svans. Bra päls. Rör sig väl, trevligt visad!" / Pernilla Hallgren
 
 
Strax därefter var det gruppfinal, det var 6 stycken hundar. Mio blev placerad som nummer fem och därmed är det första gången han inte placerat sig i gruppen! Jag hade hoppats på en bättre placering, men jag är ändå nöjd med att han blev BIR! Albert däremot slog till rejält och blev BIG-4! Inte illa för första utställningen! 
 
Tyvärr fick vi ingen bra vinkel att fota i, så några riktigt bra bilder blev det tyvärr inte...
Strax efter utställningen åkte vi och klippte Albert, han blir så varm av pälsen. Jag fick hjälpa till och då blev det en portisklippning!
Visst blev han snygg!? 
 
Mio fick ha kvar sin päls, snart är det ju dags igen!