Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Valpplaner - ibland blir det inte som tänkt...

Publicerad 2016-09-30 15:27:00 i 1.1 Valpar 2016, 3. Vardag med Mio och Aslan,

 Som ni kanske vet gjorde vi ett försök att para Mio och Asta i våras. Tyvärr blev det ju inget då utan vi skulle istället göra ett nytt försök till hösten. Väntan har varit lång, men nu skulle det snart ha varit dags. Men tyvärr går det inte alltid som man hoppas. Tyvärr kommer det inte att bli några valpar mellan Mio och Asta.
 
För någon vecka sedan fick jag veta att hon hade en knöl som senare visade sig vara en juvertumör (som tur var godartad). För Astas skull har Ylva bestämt att hon ska kastreras i alla fall. Vi är såklart besvikna, men det är ju inget som går att påverka och hundarnas bästa går såklart först. Men det var en kull vi verkligen hade hoppats på, som hade nästan allt som jag letar efter när jag letar efter en valp! För att inte tala om alla fantastiska valpköpare som hört av sig och önskat en valp efter just denna kullen! Flera av dem valde till och med att vänta tills vi skulle göra ett nytt försök - bara för att få en valp efter just dem. Så det är tråkigt att behöva göra dem besvikna. Men som sagt, vi kan inget göra utan det är bara att hålla tummarna att Asta blir helt bra igen och att Mio kanske får bli pappa någon annan gång i framtiden istället! Men Asta kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta!
 
 
 

Agility

Publicerad 2016-09-24 19:11:45 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar, Bildbomber,

Vi har varit iväg på ett par stycken tävlingar under de senaste veckorna. Han har gjort mycket som har varit bra, men det har inte blivit några resultat att tala om. Vi har varit i Gävle, Tierp och på klubbens KM sedan jag skrev sist, och vad jag minns har vi inte kommit igenom ett enda lopp utan disk. Nästan alla gånger för att jag valt att ta om när han gjort fel, eller att vi har hoppat över tex slalom när han inte tagit det rätt. Vår stora söttesten just nu är slalomet. Det har varit lite varierade problem...
 
Mio har just nu svårt för den ingång som anses "enkel" och därför nästan alltid är med i klass 1. Han springer för fort och missar ingången. Någon annan tävling har han tagit ingången superfint - men gått ur på sista pinnen för att dra på nästa hinder. Så detta måste vi jobba på. När vi tränar fungerar det nästan alltid, så jag måste få upp honom i högre energi (mer likt tävling) även på träningarna.
 
Vårat andra problem är A-hindret. Kontaktfältet där är som att det vore en nåldyna som man absolut INTE får trampa på... Han hoppar över det jämt och ständigt, men inte på träning. De andra kontaktfälten fungerar bra - men jag måste akta mig för att han kan fuska och strunta i att stanna (två på två av). 
 
Han tycker i alla fall att det är grymt kul! Här är några bilder från en av tävlingarna.
 
"Spring fortare matte!!"
När vi inte tävlar har jag börjat att fota alla andra ekipage. Rolig sysselsättning som gör att dagarna går fortare och många blir glada när de hittar bilder på sin hund efteråt! Här är ett litet urval av bilderna!
 

Frukost

Publicerad 2016-09-19 08:21:54 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Frukost tillsammans med bästa killen! Han är bortskämd... han har en egen plats vid bordet! Men han får bara sitta där ibland. Han gillar att sitta där och titta ut genom fönstret, det är ju många människor och hundar som går förbi! En ny vecka och idag börjar en ny kurs! Ska bli spännande!

Västkusten!

Publicerad 2016-09-07 16:43:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

Vi förflyttar oss snabbt från de småländska skogarna till havet och västkusten! Vädret var lite sämre än vad vi är vana vid, men det var en mycket trevlig vecka ändå! Tyvärr låg jag sjuk i halsfluss så det blev en ganska lugn vecka för min del...
 
Här är veckans absoluta favoritbild!
 
Vi var och tittade på ringmärkning. Mycket spännande! Hundarna fick dock stanna kvar hemma...
Mio utforskar klipporna.
Mio spanar ut över havet...
 
 
 

Agilitytävlingar

Publicerad 2016-09-04 23:14:01 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Vi har varit iväg och tävlat lite i agility!
 
I torsdags var vi i knivsta på en kvällstävling, dubbel hopp och en agility. Banorna kändes över lag ganska kluriga för att vara klass ett, men vi tog oss igenom dem väldigt bra ändå! I agilityn fick vi 10 fel (hoppat kontaktfält på A:et och missad slalomingång), första hoppklassen fick vi 10 fel (ett rivet hinder och missad slalomingång) och i den andra hoppklassen fick vi 5 fel (missad slalomingång). Det här med slalomet... Vi måste träna mycket mer på slalom i hög fart! Annars var han jätteduktig och vi kom igenom flera kombinationer jag tyckte verkade svåra!
 
I lördags var vi i Märsta. De hotade med mycket regn under dagen, men det var knappt något regn alls! Skönt! I agilityklassen var det samma visa som sist... A:et och slalomet... Det konstiga var att han ville gå in på fel sida första pinnen i slalomet! Suck... I hoppklassen var vårat mål att bromsa så pass mycket att han skulle kara slalomet - och det lyckades! Han tog det jättesnyggt och vi lyckades NOLLA! Äntligen stämde allt! Vår allra första nolla! Så nöjd! Tyvärr räckte det inte till pinne då ytterligare 12 st nollade och det var bara 6 pinnar. Vi kom på 8:e plats. Men det gjorde inget, jag var så glad över att han klarade slalomet!
 
Nu ska vi hem och träna på...ja gissa vad... slalom och A-hindret!
 
 

Vandring dag 4

Publicerad 2016-09-04 16:29:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

Den sista dagen på vandringen var väldigt varm! Vi hade alldeles för lite vatten med oss (tidigare fanns mycket sjöar/bäckar) så hundarna var prio ett och vi andra fick ta det som blev över.
Att spara på krafterna var inte Mios grej... blåbärsbus nu igen!
Killarna vilar lite i skuggan.
Så här vackert är det i de småländska skogarna!
Tillslut kom vi till en sjö! Där blev det både vila och bad.
Hemma till stugan igen. Välkomnade av hundarna på stället.
Så här trött är man efter en vandringssemester! Nu ska jag sova en hel vecka! hälsar Mio
 
 
 
 

Vandring dag 3

Publicerad 2016-09-03 16:17:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

Mio börjar dag tre med - blåbärsbus! En bild säger mer än tusen ord...
Kommer ni snart?
Mitt ute i ingenstans på en liten grusväg hittar vi lite böcker här och där. Som att något har kört med dem på ett flak eller liknande och de har ramlat av här och där. Så tittar vi på en av böckerna och så är det morfars fars bok! Roligt sammanträffande!
Aslan fick träna lite svampletning under vandringsdagarna. Här tränar han markering.
Mio smyger runt i buskarna...
Dagens djurfynd!
 
 

Vandring dag 1

Publicerad 2016-09-01 16:58:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

I sommar var vi och vandrade drygt en vecka i de småländska skogarna... Det var så fint och uppskattat av såväg två som fyrbenta! Nu kommer det dyka upp lite bilder från några av dagarna vi var ute framöver!
På stället vi bodde fanns det två hundtjejer. En Borzoi och så denna lilla sötnos - Sparven! Hon tog nog enkelt veckans sötpris!
Aslan tycker det är kul att vandra... eller snarare springa...
Och när man inte springer badar man i smutsvatten...
Mio kan också men det går inte lika fort...
Mio fick små portisryck hela tiden, men inte den här vanliga varianten med att springa omkring. Han körde istället på att leka groda och åla sig runt i blåbärsriset medan han pratade högt och ljudligt!
Blåbär är gott!
 
 
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info