Mio och Aslan

Skäll först och tänk sedan...
Det finns ju ett ordspråk som säger ungefär "tänk först och tala sedan". Mio har vänt på detta. Enligt honom är det "Skäll först och tänk sedan". Han har en del vakt i sig även om det har minskat, men han får sina ryck ibland. Att han vaktar i trädgården/vid dörren och säger till att någon kommer tycker jag är ok även om han kan släppa det snabbare. Men ibland får han lite ryck. Oftast är det för att han ligger och halvsover, t.ex. när vi äter. Om någon reser sig eller något plötsligt händer kan han flyga upp och idiotskälla för att varna. Så fort han sedan upptäcker att "oj, det var ju bara matte" eller vem det nu var så blir han tyst, viftar på svansen och lägger sig igen. Så ibland kan man få en lättare hjärtattack när han flyger upp! Det känns verkligen som att han bara skäller "bara för att något händer" och tänker efteråt då han kommer fram till att "det var ju inget farligt".
 
 
Typisk Mio i trädgården när han hör något ljud. Tidigare skällde han på det mesta men nu lyssnar han ofta först. Nu har han hört något och sprungit ut och ställt sig på gräsmattan.
Sedan tittar han på mig - hörde du det matte?
För att sedan lyssna igen. I detta faller var det mamma som kom hem på garagebacken. Detta talade Mio om så det hördes - men han väntade i alla fall tills han var säker på att någon kom innan han skällde!