Mio och Aslan

Utställning i Nässjö!
Igår var vi iväg på årets första utställning, denna gång i Nässjö (inofficiell). Morgonen började lite stressigt då vi försov oss, vaknade en halvtimme innan bestämd restid. Nu gjorde det i och för sig ingenting för rasgrupp 8 var sist ut och vi var i väldigt god tid, men ändå lite stressande. När vi kom dit och fick veta att Mio skulle in som nr 86, sist av alla, kändes det ganska onödigt att vi kom så tidigt. Men men, det ger bra träning!

Dagen till ära fick Mio inviga sin nya tygbur. Hittade den billigt på loppis och det känns ganska smidigt att kunna stänga in honom där ibland. Mio älskade det kanske inte, men han har ju inte varit i den så mycket ännu. Han var mest utanför buren på sin filt. För en gångs skull höll han sig lugn och var superduktig! Knappt något pipande eller stökande utan han låg mest och iakttog vad som hände runt omkring. Duktig kille!
Efter en låååång väntan var det äntligen vår tur, tyvärr hade Mio tröttnat lite och var inte lika pigg som när vi tränat lite tidigare men det gick bra ändå!
 
I väntan på att gå in.
 Han var jätteduktig när hon kände igenom honom och stod ganska stilla.
Han fick Hp och blev automatiskt BIR då han var den enda i rasen samt bra kritik.
 
"Juniorhane som skulle kunna vara något kraftigare. Fint välformat huvud, korrekt bett. Välplacerade öron. Tillräckligt vinklad fram och bak. Bra bröstkorg. Välburen svans. Rör sig ok. Välpresenterad" - Anna-Lena Munkvall
 
Vi gick då vidare till gruppfinalen där det var totalt sju stycken hundar. Här blev Mio placerad 4:a! Superroligt! Han sprang på ganska bra och stod i alla fall fint till en början innan han tröttnade. Tidigare har jag ju stått bakom honom och hållt i honom lite mer, denna gång stod jag framför så han fick stå helt själv. Till min glädje så "tappade" han inte svansen utan höll den snyggt!
Så vi är supernöjda med hur det hela gick! Nu är det ju en inofficiell så det är ju svårt att säga hur tillförlitligt det är, dessutom var vi ensamma i rasen, men det är i vilket fall bra träning. Men visst är det lite extra kul när det går bra - inofficiell eller inte. Ska bli spännande när han ställs mot någon mer portis!