Mio och Aslan

Äventyr på skidor
I helgen var vi ute på den första skidturen för i år (och den första med Mio). Det hade kommit säkert 1-2 dm snö senaste veckan så Mio fick ha sin overall på. Han får ju lite snöklumpar i pälsen ibland. Vi tog även med strumpor till honom. Mio var måttligt road av detta...
Så här rolig såg han ut i strumporna. Han brydde sig knappt om dem, vilket var lite synd då det finns så många roliga filmer på när hundar går runt med skor. Någon sådan blev det tyvärr inte...
Sedan bar det av. Jag hade på mig midjebälte till en början, har tyvärr inget expanderkoppel ännu, så det fick bli ett vanligt. När någon åkte framför drog han som en galning, men när vi var först fattade han inte att han skulle dra eller i alla fall gå framför mig.
Ibland blev det lite trassligt och då gick det så här...
Efter ett tag gav jag upp och han fick ha linan istället. Men den krånglade bara så för en gångs skull fick han springa helt lös. Han var jätteduktig! Han höll koll på alla så att ingen försvann och sprang inte långt bort.
Tyvärr så satt inte strumporna på särskillt länge... Dessutom hade det börjat töa en aning, vilket vi inte hade tänkt någont vidare på heller. Detta var dock mindre bra. Vi har aldrig upplevt tösnö med hund innan så detta var en ny lärdom! Till en början stannade vi då och då för att ta bort snöklumparna som fastnade i pälsen (som tur var inget mellan trampdynorna). Men stoppen kom allt oftare och snöklumparna kom tillbaka, dubbelt så stora som första gången. Vi hade redan insett att det skulle bli ohållbart och hade börjat åka tillbaka, men vi kom inte fram. Snöklumparna var enorma och satt som berg! Inte alls kul - det gjorde ont i mattehjärtat.
 
När det var 0,5-1 km kvar fick vi stanna med några meters mellanrum och ta bort snöklumpar, som blev enorma igen så fort han tog några steg. Tillslut var det bara för mig att ta av skidorna och bära honom. Det var ett träningspass som hette duga! 21 kg klump + blötsnö i massor var tungt! Men vad gör man inte för sin lilla bebis? Detta är nog första och enda gången jag har tänkt tanken att det skulle ha varit smidigare med en dvärghund!
Hemma var det raka vägen in i duschen som gällde. Vi har definitivt lärt oss något nytt och vår lilla skidtur blev lite mer äventyrlig än tänkt. Men Mio var inte allt för ledsen. Nu ska vi sy snöskor och hinner vi inte fixa det får vi köpa någon spray.