Mio och Aslan

Herr slyngel...
Nu är herrn riktigt jobbig! Senaste 2 veckorna har det bara gått rakt utför... Han har blivit kinkig med maten, drar allt mer, lyssnar inte, kommer inte på inkallning, går längre bort, nosar mycket mer, mycket mer intresserad av andra hundar, blockeras av andra hundar (som på kursen t.ex.), juckar på andra hundar och även människor (vilket jag har nolltolerans på) och är allmänt stimmigare och gnälligare. Känner inte igen honom längre! Vi tränar nu på kontakt, sitt, ligg och stanna. Mycket mer går inte in. 
 
Nu vet jag i och för sig att det finns en tik i höglöp i området, så det kan ju spela in också, men ändå - det är jobbigt! Men det är väl bara att kämpa på och hoppas på att Mio kommer tillbaka igen.
 
Som tur är finns det en hund han kan uppföra sig med! Sacco! Så skönt att kunna promenera med en annan hund som Mio inte är på hela tiden! Idag var vi ute och gick med honom. Som tur var var mamma och Hanna med så jag kunde ha koll på enbart Mio. Just nu vågar jag nog inte gå med Mio lös (i lina) om Sacco är med, Mio går för långt bort och det är inte så lätt att ha kontroll på båda samtidigt. 
 
Här kommer dagens soliga bilder!